Vi er stolte av våre tidligere studenter! Her møter du noen av dem. Klikk videre og få inspirasjon og gode råd fra proffe designere og arkitekter som startet sin karrière hos oss.

Hege Dedichen

Hege Dedichen

Interiørarkitekt

Hege har master i interiørarkitektur fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun mottok Statsbyggs studentpris for fremragende arkitektur for sin masteroppgave. Hun jobber i dag hos arkitektbyrået Ctrl+n. Hege var student hos oss i 2007/2008.

Hva har Designinstituttet betydd for deg?

– Jeg var en godt voksen student og året ved Designinstituttet var helt avgjørende for mitt ønske om en karriereendring. Studiet ga meg et godt innblikk i hva denne yrkesretningen innebærer. I løpet av studiet gjennomførte vi mange spennende prosjekter som igjen ga meg et godt grunnlag for å søke meg videre til Bachelorstudiet for Møbel og Interiør på Kunsthøyskolen i Oslo (KhiO) hvor jeg også fullførte min «Master i Design».

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har i dag?

– Jeg hadde et behov for å følge gamle drømmer. Det var nå eller aldri, og uten Designinstituttet hadde det sannsynligvis ikke gått like bra. Nå jobber jeg som interiørarkitekt for et arkitektfirma hvor jeg har stor glede av både tidligere arbeidserfaring og ny faglig kunnskap.

Har du et tips til de som vil bli designere? 

– Prøv et år ved Designinstituttet! Der får du all den grunnleggende kunnskapen du trenger til videre designutdanning og et innholdsrikt år med gode lærere og et flott studiemiljø. Designinstituttet var mitt springbrett fra Kontorrotte til Designnisse!

ctrln.no

Mathias Haddal Hovet

Mathias Haddal Hovet

Grafisk Designer, daglig leder

Mathias er utdannet grafisk designer ved Westerdals School of Communication og driver i dag designbyrået Heydays AS. Byrået har de senere årene utmerket seg som et av de mest prisvinnende i norsk sammenheng. Mathias var student hos oss i 2003/2004.

Hva har Designinstituttet betydd for deg?

– Det var først mot slutten av studiene jeg forstod hvor mye Designinstituttet hadde betydd for meg. Jeg gikk videre med grafisk design, men skjønte at jeg hadde veldig mye igjen for å ha lært noe om alle designdisiplinene. Designinstituttet gav meg god forståelse av hva form og funksjon handler om og et veldig godt grunnlag for min vei videre.

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har idag?

– Med en far som er grafisk designer og en søster som er møbeldesigner var jeg nok litt revet mellom to leire. Men, etter året på Designinstituttet, skjønte jeg mer av hvor lik tilnærmingen kan være i de to fagene og valget falt til slutt på grafisk design. Jeg har fortsatt stor sans for møbel- og produktdesign og får heldigvis ofte jobbe med andre fagutøvere som arkitekter, produkt -og møbeldesignere.

Tips til de som vil bli designere? 

– For meg er designfaget den perfekte kombinasjonen mellom kreativ problemløsning og et variert forretningsliv. Gjennom jobben som grafisk designer får jeg lære meg og bli kjent med folk fra alle mulige bransjer. Det gjør arbeidsdagen variert, ingen uker er like.

heydays.no

Christoffer Angell

Christoffer Angell

Møbeldesigner og interiørarkitekt

Christoffer er utdannet møbeldesigner og interiørarkitekt fra Kunsthøyskolen i Oslo og jobber som interiørarkitekt hos Mellbye Arkitektur og Interiør. Han har også vært med å starte designkollektivet Angell, Wyller og Aarseth som har gjort suksess med blant annet en stol produsert av amerikanske Bernhardt design. Christoffer var student hos oss i 2003/2004.

Hva har Designinstituttet betydd for deg?

– Designinstituttet gav meg muligheten til å undersøke og finne ut av hva jeg ønsket å gjøre innenfor designfaget. I tillegg til å klare å velge designretning/ videre utdanning, fant jeg også ut hva jeg ikke var så flink til dette året. Det er like viktig i prosessen med å kartlegge sine fremtidsplaner.

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har idag?

– Jeg hadde lyst til å bli arkitekt, men fikk øynene opp for produktdesign i løpet av året på Designinstituttet. Jeg valgte å utdanne meg på Kunsthøgskolen i Oslo. Her fikk jeg jobbe med produkt- /møbeldesign og interiørarkitektur. På lik linje med Designinstituttet, har Kunsthøgskolen vært en viktig plattform for min designutdannelse.

I dag jobber jeg både som produktdesigner, arkitekt og interiørarkitekt. Jeg samarbeider med to andre designere i designkollektivet Angell Wyller Aarseth (AWAA) og er i tillegg heltidsansatt hos Mellbye Arkitekter AS. Jeg har blant annet vært med på prosjekter som The Thief Hotel, Østbanehallen og Bagatelle Restaurant.

Har du et tips til de som vil bli designere? 

– Vær målbevisst uten å ha hastverk! Alt trenger ikke å skje på en gang og det er helt ok å streve litt.

Vær nysgjerrig og se etter inspirasjon i andre fagfelt enn ditt eget.

awaa.no

Sebastian Gulliksen Stokkebokjær

Sebastian Gulliksen Stokkebokjær

Arkitekt

Sebastian gikk ett år på interiør- og møbeldesign på Kunsthøyskolen før han startet arkitektutdanningen ved Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo (AHO). Han ble nominert til AHOs pris for Arkitektur, Urbanisme og Landskapsarkitektur for sin diplomoppgave om seniorboliger i Tvedestrand. Sebastian jobber i dag med komplekse bygg hos Dark Arkitekter. Han var student hos oss i 2005/2006

Hva har Designinstituttet betydd for deg?

– Designinstituttet gav meg de basisferdighetene jeg trengte for å komme inn på den høyere utdanningen jeg ønsket. Jeg var rimelig sikker på at jeg ville blir arkitekt da jeg begynte på Designinstituttet, men hadde stor nytte av alt det andre jeg lærte der også. I etterkant skjønner man at fagfeltene i stor grad overlapper hverandre og at en variert bakgrunn kommer til god nytte.

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har i dag? 

– Jeg kommer fra en familie der samtlige er i arkitektbransjen, med unntak av min eldste søster. Allerede som barn var jeg temmelig sikker på at det var arkitekt jeg ville bli, og denne sikkerheten ble ytterligere forsterket da jeg begynte på Designinstituttet.

Nå, ni år etter at jeg flyttet til Oslo og begynte på Designinstituttet, har jeg en fantastisk spennende og variert jobb i Dark Arkitekter.

Har du tips til de som vil bli designere?

– Det gjelder å sette seg mål og utvikle seg. En av de beste tingene med dette fagfeltet er at man aldri vil stoppe å utvikle seg, og aldri kan bli utlært.

Cathrine Røsseland

Cathrine Røsseland

PR- og kommunikasjonsrådgiver

Cathrine har en BA i Estetikk og kunsthistorie fra Universitetet i Oslo og kurs i trendforecasting fra Central Saint Martins College of Arts and Design i London. Hun jobber med kommunikasjon, mote, mat og livsstil og har spesialisert seg på konseptutvikling og merkevarestrategi. Cathrine har jobbet i Norges to største kommunikasjonsbyråer, men er i dag lykkelig freelancer. Cathrine har også utviklet sin egen parfyme. Hun var student hos oss i 2006/2007.

Hva har Designinstituttet betydd for deg? 

– Jeg ville ha et meningsfylt år med praktiske fag mens jeg vurderte hvilken yrkesretning jeg skulle velge. På Designinstituttet lærte jeg om designprosessen, uavhengig av disiplin. Jeg ble introdusert for ulike designretninger og inspirert av relevante forelesere fra bransjen. Det året var utrolig nyttig for min videre karriere.

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har i dag?

– Jeg liker å jobbe med kommunikasjon og kreative prosesser. Som frilans konsulent har jeg mye frihet og en variert og spennende jobb. Jeg holder workshops for bedrifter som kan gå på alt fra å utvikle en kommunikasjonsstrategi, til produktutvikling og styrking av det visuelle rundt merkevaren. Jeg har startet min egen parfymeproduksjon og fikk mye inspirasjon det året jeg gikk på Designinstituttet. Året var veldig nyttig når det gjaldt å utvikle konseptet og ideene rundt eget firma.

Har du et tips til de som vil bli designere?

– Unn deg ett år på Designinstituttet! Det gir et godt grunnlag for å forstå design og de prosesser designere jobber med. Dessuten får du erfaring fra ulike teknikker du kan benytte i alle typer kreativt arbeid. Uansett om du ender opp med en kreativ jobb selv eller ikke, er dette utrolig nyttig kunnskap om du skal jobbe i bransjen.

Fredrik Wærnes

Fredrik Wærnes

Industridsigner

Fredrik er industridesigner. Han tok master i produktdesign i 2013 ved ECAL Ecole cantonale d’art de Lausanne (ECAL), Sveits.
Før det hadde han studert Teknologi, design og marked på Høgskolen i Gjøvik (nå NTNU), Designinstituttet, og Produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus (Nå OsloMet).
Parallelt med studiene har Fredrik arbeidet med egne prosjekter og deltatt på flere internasjonale utstillinger og galleriprosjekter. Han stilte ut for første gang i Milano i 2010. Etter det har han deltatt på flere utstillinger i bl.a. New York, Paris og London. Etter studiene begynte Fredrik på kontoret til designer hos Andreas Engesvik der han forsatt er .

Hva har Designinstituttet betydd for deg?

Designinstituttet var helt avgjørende for meg i en tidlig fase av studiene. Jeg var usikker på hvilket fagfelt jeg ville studere, men ønsket å jobbe med noe kreativt og skapende. I løpet av året på Designinstituttet fikk jeg mulighet til å utforske flere disipliner, noe som gjorde det lettere å velge den studieretning som passet best for meg. Samtidig fikk jeg mulighet til å tilegne meg en bred kunnskap fra de andre fagfeltene – noe jeg fremdeles drar nytte av i dag. Etter dette året valgte jeg å studere produktdesign og ble uteksaminert i 2013 med en master fra ECAL.

Hvorfor valgte du den yrkesretningen du har idag?

Det å jobbe som designer gir en mulighet til å skape ting som påvirker andre menneskers hverdag. Man sitter på en stor og bred kompetanse som kan overføres til mange forskjellige bransjer. Ingen arbeidsdager eller prosjekter er like og de avsluttes alltid med et konkret resultat. Jeg finner veldig stor glede i å se ferdig utviklede produkter som jeg har tegnet og som andre mennesker bruker. Litt perverst, men veldig inspirerende.

Har du et tips til de som vil bli designere?

Jeg tror det å være nyskjerrig er det viktigste for de som ønsker å bli designere. Man må alltid være åpen for nye utfordringer og ha evnen til å utvikle seg selv. Derfor er Designinstituttet på mange måter det perfekte utgangspunktet. Der møter du de utfordringene og menneskene som kan hjelpe deg med å komme deg videre.

Det skal være gøy og det skal være spennende, men det skal også være vanskelig og til tider blodig alvor.