Designinstituttet tilbyr ett års arkitekt- og designutdanning for elever med studiekompetanse fra videregående skole. Hos oss holder undervisningen et høyt faglig nivå, også internasjonalt. Miljøet vårt preges av at skolen er liten og eksklusiv med bare 32 studenter. Samholdet er godt og vi har god tilgang på utstyr.

Lokalene våre

Designinstituttet holder til i gamle fabrikklokaler sentralt i Oslo, ved Akerselva på Myrens Verksted. Vi har hele 425 kvadratmeter til rådighet. De rommer en forelesningssal, en arbeidssal, fire grupperom og et lite bibliotek med all pensumlitteratur og en god del andre bøker/ magasiner.

Fasiliteter og utstyr

Designinstituttet har det utstyret man trenger for en god designprosess og vi er rigget som et profesjonelt designkontor. Vi har 16 stasjonære PCer til studentenes disposisjon. I tillegg har vi 3D printlab, plotter, scanner/kopimaskin, speilrefleks- og videokamera, samt oppdater, relevant programvare og trådløst nettverk.

DI_4

Verksted og fotorom

Designinstituttets studenter disponerer også et eget fotorom med kamerautstyr og et moderne modellverksted med arbeidsbenker, godkjent lakkavsug, annet nødvendig utstyr samt ovn for modelleire.

_MG_6908

Studietur til Milano

I vårsemesteret drar vi på studietur til verdens største møbelmesse i Milano, Salone Satellite. Denne turen er en del av internasjonaliseringen og en spennende måte å lære på. Vi har utflukter til Lamborghini-fabrikken i Modena og til møbelprodusenten Vitra i Basel. Du vil oppleve faglige utfordringer og fine opplevelser i fellesskap med dine medstudenter

Sosialt

Designinstituttet har et unikt miljø. Som student hos oss får du tett oppfølging i den daglige undervisningen og jobber ofte sammen med andre studenter på ulike prosjekter. Vi har også fredagssamlinger der vi inviterer relevante fagutøvere. Lærerne våre er profesjonelle fagpersoner som foreleser og veileder oss i prosjekter og emner. Studieturen til Milano bidrar også positivt til det sosiale miljøet hos oss.