Designinstituttet i Oslo tilbyr ett års design- og arkitektutdanning for elever med studiekompetanse fra videregående skole. Studiet passer like godt for deg som bare er nysgjerrig på desingfagene som for deg som allerede drømmer om å bli industridesigner, interiørarkitekt, arkitekt eller grafisk designer. Hos oss utforsker du ulike designretninger, utvikler deg i den retningen du ønsker og blir motivert til jobb eller videre studier i Norge eller i utlandet.

Finn din nisje

Design er mye forskjellig: Grafisk design, industridesign, klesdesign, møbeldesign, interiørdesign og arkitektur m.m. Om du har et visuelt blikk og trives med kreative fag er det ikke gitt at du vet hvilken designretning som passer best for deg. Etter ett år hos oss vet du det. Se oversikten over fagemnene du er innom iløpet av året hos oss. Læringsutbytte er dreier seg om kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse.

Fullverdig fagskoleutdanning

Designinstituttet er godkjent av NOKUT (Nasjonalt Organ for Kvalitet i Utdanningen) og mottar statsstøtte fra Kunnskapsdepartementet til drift. Som student hos oss har du rett til lån fra Statens Lånekasse for Utdanning. Etter gjennomført og bestått årsstudium på Designinstituttet oppnår du 60 fagskolepoeng, vitnemål og tittelen Fagskolekandidat Design.

Springbrett til høyskolene

Designinstituttet er en god start for deg som ønsker å utdanne deg videre innen design og arkitektur. Etter ett år hos oss vet du hvilket studium som passer best for deg og du har sannsynligvis utviklet en knallfin portofolio. Statistikken viser at de siste årene har opp mot 90 % av våre studenter studert design og arkitektur etter at de har gått ut hos oss.

Starten på en spennende, lukrativ karrière

Det finnes et hav av morsomme jobber innen designfagene. Og dyktige designere er konstant etterspurt i samfunns- og næringsliv. Sjansen er stor for at du får en både spennende og godt betalt jobb etter studiene.

Designinstituttet

Ditt springbrett – din fremtid