Designinstituttet er en fagskole plassert sentralt i Oslo som tilbyr ett års design- og arkitektutdanning, for deg med studiekompetanse fra videregående skole. Drømmer du om å bli arkitekt, industridesigner, interiørarkitekt, eller grafisk designer så er et år hos oss et springbrett til høyere utdanning i Norge, eller i utlandet.

Finn din nisje

Design er mye forskjellig, som f.eks. grafisk design, industridesign, møbeldesign, interiørdesign og arkitektur. Hvis du har et visuelt blikk og liker kreative fag, men ikke vet hvilken retning som passer deg best – så vil et år hos Designinstituttet hjelpe deg til å ta et valg. Du vil i løpet av skoleåret få grunnleggende innføring i visuell kommunikasjon, produktdesign, arkitektur og interiørarkitektur, samt kjennskap til tjenestedesign, illustrasjon, fargelære, tegning, form og struktur, materialer og arkitekturhistorie.

Se oversikt og detaljer over emnene du får innføring i gjennom skoleåret hos oss.

Fullverdig fagskoleutdanning

Designinstituttet er godkjent av NOKUT (Nasjonalt Organ for Kvalitet i Utdanningen) og mottar statsstøtte fra Kunnskapsdepartementet til drift. Som student hos oss har du rett til lån fra Statens Lånekasse for Utdanning. Etter gjennomført og bestått årsstudium på Designinstituttet oppnår du 60 studiepoeng, vitnemål, og tittelen Fagskolekandidat Design.

Springbrett til høyskolene

Designinstituttet er en god start for deg som ønsker å utdanne deg videre innen design og arkitektur. Etter ett år hos oss vet du hvilket studium som passer best for deg, og du har sannsynligvis utviklet en god portfolio. I løpet av de siste årene har 88% av Designinstituttets studenter kommet inn ved de høyskolene de har søkt på.

Starten på en spennende karriere

Det finnes mange morsomme og utfordrende jobber innenfor de forskjellige designretningene. Dyktige fagfolk er etterspurt, og sjansen er stor for at du får både en spennende, og utfordrende jobb etter endt utdanning.