Blir du en av Designinstituttets 28 studenter til neste år? Alle med studiekompetanse fra videregående skole eller tilsvarende kan søke studieplass hos oss. Send oss søknadsskjema, vitnemål, eventuelle attester og utført opptaksprøve som du laster ned i lenken under.

Opptaksprøve

Opptaksprøven hjelper oss til å vurdere dine evner i designrelaterte fag. Vi vurderer din evne til å beskrive objekter, volumer og rom gjennom tegning og til å skape og formidle et uttrykk basert på frie teknikker. Ta deg god tid til å løse oppgavene og gjør det på din egen måte.

Forkunnskaper

Får du prestasjonsangst av opptaksprøven? Du trenger ikke å være flink til å tegne eller bruke dataprogrammer for å komme inn på Designinstituttet. Vi ser etter engasjerte personer og ser kvalitet og potensial i ditt arbeid som du ikke har oppdaget selv. Ikke gi opp før du har prøvd.

Frist, vurdering og svar

Søknadsfristen for 2018-19 er 15. juni. Vi gjør en samlet vurdering av opptaksprøve, vitnemål og attester og gir deg endelig svar kort tid etter 20. juni. 

Studiet og høstsemesteret 2017 starter mandag 14. august kl. 10.00. Høstsemesteret 2017 slutter fredag 12. januar 2018. Vårsemesteret 2018 starter mandag 15. januar. Vårsemesteret og skoleåret slutter fredag 8. juni 2018. Studiet er på 40 uker.

Går du inn på søknad og opptak vil du se opptaksprøven.

Pris 2018-19

Designstudiet koster 43.690 kroner for studieåret 2018-19. I tillegg kommer 3.500 kroner til kopiering, bøker- og materialkostnader. Den årlige studieturen til Milano kommer i tillegg og er kalkulert til cirka 8.500 kroner. Det taes forbehold om kursen på Euro.

 • Fyll ut søknadsskjema

  Legg ved kopier av vitnemål som nevnt i søknadsskjemaet.

  Last ned søknadsskjema
 • Utfør årets opptaksprøve

  Ta deg god tid og løs oppgavene på din egen måte. Vi vurderer arbeidene ut i fra flere kriterier. Lykke til!

  Last ned oppraksprøve
 • Send inn

  Opptaksprøve og søknadsskjema sendes til:


  Designinstituttet
  Postboks 104 Torshov
  0412 Oslo